HOGYAN MEGHATÁROZHATÓ, AMIKOR A PIAC BUKÁSA VÉGE VÉGE

HOGYAN MEGHATÁROZHATÓ, AMIKOR A PIAC BUKÁSA VÉGE VÉGE

Első. Hogyan lehet meghatározni a piac bukását ?? Mi a különbség az esés és a korrekció között?

Ha megnézzük az indexdiagramot (például a DJ látható fentebb), akkor a piac esését erősen eső rudak és nagy rések különböztetik meg. Ha megnézi a grafikont, akkor egy minta jelenik meg. A piaci esés vagy a korrekció sok esetben technikai tényező, és ennek az eseménynek a megtekintéséhez általában elegendő a Keltner-csatorna felállítása. Emellett az esemény időtartama megkülönbözteti a piac esését a korrekciótól.

Ha a piac csökkenését tapasztalja (rövid vagy hosszú távon), akkor az első dolog a vásárlás leállítása. Ha elmulasztotta magát az őszi eseményt, akkor nem mindig van értelme bezárni a pozíciókat. A pozíciók bezárása a piactól és a jövedelmezőségtől függetlenül akkor van értelme, ha megértette a válság okát és megértette annak természetét. Például, ha megértette, hogy a koronavírus a globális piaci stagnáláshoz, az üzleti láncok megszakadásához és ennek következtében az összes gazdasági mutató globális mérséklődéséhez vezet, akkor van értelme pozíciókat rögzíteni.

Ha technikai fellendülést lát, és nincs globális válság, akkor a szoros pozíciókat óvatosan kell kezelni, mivel többet is veszíthet, mint nyerhet.

Ezenkívül gondosan le kell zárnia a pozíciókat, ha sok a tőkéje. Mivel ez a rendelésállomány jelentős csökkenéséhez és veszteségekhez vezet.

Egy fontos szabály van, amikor a piac leesik. Ne fogjon le egy zuhanó kést. Nézze meg például a fenti trendképet. Elég nehéz megmondani, hogy mikor lesz zuhanás, ahhoz, hogy az egyik oldalon a „rövidre” kerüljünk, és a másik oldalon elkapjuk az alját.

Jobb kivárni a vihart a piacon, és belépni, amikor már megértette, hogy mindennek vége.

Ha megnézzük a piacot, a mozgó átlagból láthatjuk a technikai visszapattanások rendszerességét mind a napi grafikonon (korrekció során), mind a heti és havi grafikonokon (válságok idején).

Napi diagram.

Heti beosztás.

Havi menetrend.

A napi, heti és havi grafikonok mozgóátlagos vonalának szintjei felhasználhatók idő útmutatásként a várható belépési pontokhoz.

Amikor megvárta az optimális belépési pontot, és megértette, hogy a piac már kezd növekedni, akkor a FINPROPHET (https://finprophet.com) segítségével már előre jelezheti és kiválaszthatja a befektetési eszközöket.

Sikeres befektetések és

győzelmek a pénzügyi piacokon!