A Tőzsdepiacok munkájának megértésének és döntéshozatalának logikája befektetés és kereskedelem során

A Tőzsdepiacok munkájának megértésének és döntéshozatalának logikája befektetés és kereskedelem során

Ez a cikk azoknak szól, akik több éve befektetnek vagy kereskednek, de a folyamatok megértését, valamint a döntéshozatal logikáját keresik. Az alábbiakban felvázolom a kérdéssel kapcsolatos elképzeléseimet.

Ha megnézi a tőzsdéket, valamint a különféle eszközöket, technikákat, szolgáltatásokat stb., Amelyek segítenek eldönteni egy adott eszköz vételét / eladását vagy befektetését, akkor ezek közül nagyon sokat látunk.

Minden befektető vagy kereskedő vesz magának valamit. Valaki kereskedik a Fibonacci vonalakkal. Valaki a Bollinger zenekarokon. Valaki döntést hoz a csatornán. Valaki RSI-t, sztochasztikus vagy egyéb mutatókat használ, amelyekből nagyon sok van. Valaki formákat és vonalakat rajzol. Valaki alapvetően értékeli a vállalatot. Mások matematikai statisztikákat vagy funkcionális / hullám elemzést használnak.

Egyrészt, ha most olvasta az előző bekezdést, valószínűleg megragadta a fejét. És részben igazad van. Egyrészt rengeteg technika és ember van, akik nagyon változatosan használják őket. Másrészt a tőzsdék túszul ejtik önmagukat. Sőt, ez különösen fontos a különféle kereskedési rendszerek használatának összefüggésében, amelyek általában nem komplex technikai mutatókon vagy más döntéshozó eszközökön alapulnak, amelyekről fentebb írtam.

Ennek eredményeként, tekintettel arra a tényre, hogy sok kereskedési rendszert és kereskedőt alkalmaznak, amelyek kiszámítható és érthető eszközöket használnak, maga az előrejelzés lényegében matematikai számítás.

Sokan azt mondják, hogy a tőzsde nem kiszámítható, a folyamatok véletlenszerűek. Jaj, ez messze vagy teljesen téves azokból az okokból, amelyeket fentebb megneveztem.

Ha azonban a rengeteg eszközt megnézzük, akkor manuálisan meglehetősen nehéz az embernek önállóan dönteni. Nem azt mondva, hogy ez lehetetlen, egyszerűen nehéz az időköltségeket tekintve.

Spekuláljunk.

Vegyük figyelembe az alapvető mutatókat. Vállalnia kell a vállalatok jelentését, előrejelzést kell készítenie a bevételekről és a nyereségről, legalábbis primitív módon, a regressziós elemzés alapján. És jobb, ha ezt sok tényező elemzése alapján kvalitatív módon végezzük, amelyet az alapvető elemzésről szóló megfelelő könyvekben láthatunk.

Vegye figyelembe a technikai mutatókat. Vegyük a legnépszerűbbeket. Ugyanaz az OBV, Stochastic, MACD, Keltner csatorna és mások.

Építhet grafikus primitíveket.

Valószínűleg elhagyjuk a matematikát, a kereskedők elsöprő többsége valószínűleg nem is ismeri a matematikai elvárás meghatározását. Ezért érveléseink során nem fogjuk használni a matematikát.

Ha a fentieket megnézzük, akkor is egy ilyen elemzés elvégzéséhez szükséges eszköz egy munka. Ez valóban egy munka, amely időbe és pénzbe is kerül.

Gondolja át, hány instrumentumot (részvényt) tud elemezni naponta? Egy ?? Kettő ?? Tíz??

Személy szerint mélyen meg vagyok győződve arról, hogy jelenleg egyetlen önmagát tisztelő kereskedő vagy befektető sem képes megbirkózni különféle automatizált rendszerek nélkül, amelyek felveszik az eszközök elemzésének és szűrésének munkáját, amelyek végül lehetővé teszik a legjövedelmezőbbek kiválasztását. eszközök.

Például a FINRPOPHET.COM webhelyen különböző ideghálózatok vannak, amelyek lehetővé teszik az eszköz kiértékelését és az előrejelzést a különböző nézőpontokból álló idézetekről. Mind technikailag, mind átfogóan (technikailag és alapvetően).

Például a kép az amerikai kötvények előrejelzését mutatja.

Ha ideghálózatokat vesszük figyelembe, akkor lényegében nincs különbség, hogy milyen összetettséget és mennyiségű adatot kell elemezni. Legalább a Kongresszus teljes könyvtárát behajthatja beléjük, nem is beszélve az árajánlatokról, a jelentési mutatókról, a piaci viszonyokról és egyéb dolgokról. A neurális hálózatok hatékonyabbá teszik a számítást és az előrejelzést, mint az emberek.

Ami a döntéshozatal logikáját illeti, amint látjuk:

  1. Az előrejelzés automatizált rendszerek (például neurális hálózatok) felhasználásával készül, sok tényezőt figyelembe véve: technikai, fundamentális stb.
  2. Minden előrejelzésnél a potenciális jövedelmezőséget technikailag becsülik a csatorna alapján.
  3. Technikailag számos mutató alapján meghatározzák az eszköz belépési pontját.

Szolgáltatásunkban neurális hálózati alapú előrejelzéseket találunk: részvényekre, határidős ügyletekre, devizákra, kriptovalutákra, indexekre, ETF-ekre, kötvényekre, befektetési alapok jegyzéseire.

Több mint 6000 ezer pénzügyi eszköz 24 nemzetközi piacon.

Vannak szolgáltatások a kereskedési stratégiák értékelésére az egyes instrumentumok előrejelzése alapján: https://finprophet.com/en/pages/instruments/strategy

Minden stratégia esetében a kereskedési jelet a mutatók alapján értékelik: https://finprophet.com/en/pages/instruments/signals

Látjuk, hogy a jövő az automatizált rendszereké.

További előrejelzéseket a FINPROPHET.COM oldalon talál (https://finprophet.com).

Image for post

Sikeres befektetések és

győzelmek a pénzügyi piacokon!