КАК ДА СТАНЕТЕ УСПЕШЕН ИНВЕСТИТОР ??

КАК ДА СТАНЕТЕ УСПЕШЕН ИНВЕСТИТОР ??

Ако решите да инвестирате, значи сте направили правилния избор. Но как да постигнете успех, да не загубите пари и да увеличите инвестицията си? Този въпрос си задава всеки човек, който е инвестирал дори $ 1 във всеки финансов пазар.

Преди да започна да описвам метода за успех, първо трябва да разберете сами и да отговорите на редица въпроси. Какво бихте искали?? Какво можеш ?? За какво си готов ??

В зависимост от това колко капитал имате, свободно време и цели, вашият подход може да се различава. Можете да бъдете консервативен инвеститор и да изградите дългосрочен инвестиционен портфейл. За целта например да изживеете втората си половина от живота си добре. Можете да бъдете активен инвеститор, който иска бързо да забогатее. Можете да използвате смесени подходи.

Независимо кой път и цел сте избрали, всички те имат едно общо нещо. Това е инвестиционна стратегия. Относително казано, трябва да изберете за себе си набор или алгоритъм от действия, които ще ви доведат до резултат.

В тази статия ще разгледаме позицията на активен инвеститор, който иска да увеличи своите печалби.

За целта ще използваме системата за прогнозиране на финансовия пазар FINPROPHET.COM (https://finprophet.com).

1. Преди да започнем да обмисляме инвестиционна стратегия, трябва да отговорите на въпрос. Колко пари имате и за колко време искате да инвестирате? Ако имате малки суми, тогава можете да инвестирате до няколко месеца. Ако имате големи суми, стотици хиляди и милиони долари, тогава неизбежно ще трябва да обмислите по-дълги перспективи.

FINPROPHET.COM ви позволява да получите прогноза до 8 месеца. За колко време да инвестирате, вие избирате. Бутонът за избор на продължителността на прогнозата е в горния десен ъгъл. Краткосрочна прогноза до 1 месец (часова диаграма). Средносрочен – до 8 месеца (дневна графика).

2. След като сте решили условията за инвестиция, трябва сами да определите в какви финансови инструменти искате да инвестирате. Промоции ?? По-малко ?? Криптовалута ?? Валута?? Облигации ?? ETF ?? FINPROPHET.COM работи за 24 от най-популярните финансови пазари и инструменти. Кой да изберете, зависи от вас.

3. След като сте избрали финансов инструмент, имате нужда от това, което ще ви донесе най-голяма рентабилност. Тук имате няколко възможности. Един от тях е ръчен.

За това функцията за прогнозиране е внедрена във FINPROPHET.COM. Например, горната снимка показва валутната двойка USD / EUR. Поглеждате и виждате, че прогнозата за скоростта се променя малко. Ако не сте доволни от доходността, можете да преминете към друга валута или друг инструмент. Например до злато (снимка по-долу).

Когато преминете през инвестиционни опции (няма значение, със или без FINPROPHET), тогава трябва да разберете, че имате стотици и хиляди опции. Намирането и определянето при тези условия е много трудно.

Затова за ваше улеснение е създаден раздел „стратегии за търговия“.

Търговските стратегии ви предоставят списък с текущите стратегии за търговия в момента.

Използвайки този раздел, можете да видите типа стратегия, потенциалната рентабилност, предварителните точки за влизане и излизане.

4. След като видите инвестиционния инструмент, който ви интересува, трябва да разберете кога е оптимално да го закупите.

Тук също имате опции.

Можете да дефинирате входната точка ръчно. Например, след като сте оценили “нивата”.

Или с помощта на графичен анализ.

Или с помощта на индикатора “осцилатор”.

Можете също да го направите автоматично с помощта на FINPROPHET.COM.

FINPROPHET.COM прилага система за избор на най-подходящите входни точки за текущата дата, която се нарича „Търговски сигнали“. В търговските сигнали точката на влизане се определя въз основа на търговията с канали на Келтнер.

5. След като сте инвестирали и изчакали печалбата си. Не забравяйте да вземете печалба.

Успешни инвестиции и

победи на финансовите пазари!