КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ, КОГАТО ПАЗАРНИЯТ ПАДЪК ПРИКЛЮЧИ ??

КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ, КОГАТО ПАЗАРНИЯТ ПАДЪК ПРИКЛЮЧИ ??

Първо. Как да определим падането на пазара ?? Каква е разликата между падане и корекция?

Ако погледнете индексната диаграма (например DJ е показан по-горе), тогава падането на пазара се отличава със силни падащи барове и големи пропуски. Ако погледнете графиката, ще видите шаблон. Спадът на пазара или корекция в много случаи е технически фактор и за да се види това събитие, като правило е достатъчно да се настрои каналът на Келтнер. Също така, продължителността на събитието отличава падането на пазара от корекцията.

Ако забележите спад на пазара (краткосрочен или дългосрочен), първото нещо, което трябва да направите, е да спрете да купувате. Ако сте пропуснали самото събитие за падане, не винаги има смисъл да затваряте позиции. Затварянето на позиции независимо от пазара и рентабилността има смисъл, когато разбирате причината за кризата и разбирате нейната същност. Например, ако разбирате, че коронавирусът ще доведе до стагнация на световния пазар, разкъсване на бизнес веригите и, като следствие, спад на всички икономически показатели в глобален мащаб, има смисъл да се фиксират позиции.

Ако забележите технически отскок и няма глобална криза, тогава близките позиции трябва да бъдат третирани с повишено внимание, тъй като можете да загубите повече, отколкото да спечелите.

Също така трябва внимателно да затворите позиции, ако имате много капитал. Тъй като това ще доведе до значително усвояване на книгата с поръчки и загуби.

Има едно важно правило, когато пазарът падне. Не хващайте падащ нож. Например, вижте снимката на тенденцията по-горе. Достатъчно трудно е да се каже кога ще е падането, за да се качите на “късата” от едната страна и да хванете дъното от другата страна.

По-добре е да изчакате бурята на пазара и да влезете, когато вече разберете, че всичко е приключило.

Ако погледнете пазара, можете да видите редовността на техническите възстановявания от плъзгащата се средна както на дневната графика (по време на корекция), така и на седмичните и месечните графики (по време на кризи).

Дневна графика.

Седмичен график.

Месечен график.

Нивата на подвижната средна линия на дневните, седмичните и месечните диаграми могат да служат като ориентири за времето за очакваните входни точки.

Когато изчакате оптималната точка за влизане и разберете, че пазарът вече започва да расте, тогава вече можете да използвате FINPROPHET (https://finprophet.com) за прогнозиране и избор на инвестиционни инструменти.

Успешни инвестиции и

победи на финансовите пазари!