КАКВО Е СЕНСЪТ И ПРЕДИМСТВОТО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМИТЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНА АНАЛИТИКА (ПРОГНОЗИРАНЕ НА ПАЗАРА) И ИЗБОР НА ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ ??

КАКВО Е СЕНСЪТ И ПРЕДИМСТВОТО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМИТЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНА АНАЛИТИКА (ПРОГНОЗИРАНЕ НА ПАЗАРА) И ИЗБОР НА ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ ??

В момента в света има много различни системи и сайтове, които уж дават препоръки и прогнози за различни финансови инструменти. Някои са по-високотехнологични, други по-малко. Някои хора използват невронни мрежи и изкуствен интелект като FINPROPHET.COM (https://finprophet.com). Но какво е предимството на такива системи ??

1. Ако погледнете пазарите, има много от тях. Огромен брой финансови инструменти на всеки пазар. Стотици и хиляди акции, вариращи от гиганти до новодошли, които току-що станаха публични. Дори и с един поглед е невъзможно да се хвърли поглед върху тях, камо ли да се извърши РЪЧЕН качествен анализ и да се изберат най-ефективните инструменти от тях. Ако искате да инвестирате ефективно, неизбежно трябва да автоматизирате процеса си по един или друг начин.

2. Невронните мрежи и изкуственият интелект са добър начин за анализ на пазарите, които могат да заместят стари методи, базирани на математиката: ARIMA и др. Използването на съвременни технологии ви позволява да създавате ансамбли от невронни мрежи, които в момента ви позволяват да анализирате огромен брой параметри и фактори. Всичко това ни позволява да направим пазарната прогноза най-точна и в резултат да доведе до увеличаване на печалбите и по-добър избор както на инвестиционни инструменти, така и на стратегии.

3. Отчитайки факта, че автоматизираните системи непрекъснато наблюдават пазара, винаги виждате компании, в които вече можете да инвестирате с най-висока рентабилност. Това ви позволява лесно да държите 10 или повече акции във вашето портфолио. И когато затваряте позиция, намерете нови вкусни инструменти възможно най-скоро.

4. Автоматизираните системи значително ускоряват и опростяват процеса на вземане на решения. Където трябваше да седите, да броите, да мислите, анализирате, системата го направи вместо вас.

5. Автоматизираните системи ви позволяват точно да приложите всяка логика. Там, където човек може да сгреши, системата ще работи така, както в нея са заложени алгоритмите. Няма значение каква логика използвате. Математически: функционален анализ, авторегресия и др. Фундаментален анализ. Технически анализ в цялото му разнообразие. Системата може да внедри всеки от тях. Същите невронни мрежи вече разпознават изображенията по-добре от хората. Въпреки че не сме привърженици на разпознаването на каквито и да било форми (например глава и рамене) с помощта на невронни мрежи.

По този начин автоматизираните системи и съвременните технологии могат да се превърнат в отличен инструмент както за гиганти от инвестиционната индустрия, така и за начинаещи инвеститори, които изобщо не разбират нищо от това. От една страна, те могат да увеличат ефективността на инвестициите по отношение на рентабилността, а от друга страна, могат да намалят рисковете от инвестиционния портфейл.

Успешни инвестиции и

победи на финансовите пазари!